Pàgines

dijous, 24 d’abril del 2008

Selectivitat: la primera pregunta...



Bé, vagi per endavant una mica d'humor per desdramatitzar la història i passsem a la Història.

En principi els qui us presenteu a la sele hauríeu de mirar-vos alguns enllaços que tot i que ja estan a la plana web, caldria comentar més a bastament aquí.

D'una banda hi ha algun enllaç per distingir les fonts històriques que també, com veureu al quadre índex, té altres continguts interessants.

D'altra banda també cal pensar en la primera preguta de qualsevol de les dues opcions. D'una banda, tenint el que ens indica el Departament d'Ensenyament:

A la pregunta 1 a) es demana que l’alumnat:
Descrigui de quin tipus de font es tracta (si d’un text, una gràfica, un mapa, etc.). Si es tracta d’un text, caldrà que sàpiga distingir el seu origen d’entre les fonts primàries o històriques (les contemporànies dels fets) i les secundàries (documents elaborats posteriorment als fets).
Quant al seu contingut, els textos es classificaran en tant que textos polítics (constitucions, discursos, lleis, decrets, etc.), econòmics, socials, culturals, historiogràfics, etc.
Després de classificar el text, l’alumnat haurà d’explicar breument de què tracta. Cal tenir en compte que no se li pregunta el resum del contingut del text, sinó que expliqui en una o unes poques frases la idea fonamental. Si la font es refereix a un mapa, gràfic, sèrie estadística, etc., l’alumnat haurà de dir de quina font es tracta (una sèrie estadística referida a…) i descriure breument de què tracta. Cal tenir en compte que se li pregunta que expliqui en una o unes poques frases la idea fonamental.

Bé, començarem per aquí. Compartiu dubtes i compartirem respostes...