Pàgines

diumenge, 13 de desembre del 2009

Colònies Industrials

El Museu d'Història de Catalunya està exposant actualment una exposició sobre les Colònies Industrials. Simplement us ho faig saber per si algú hi vol anar aquests dies que vénen per refermar els seus coneixements sobre el tema i després fer una passejada per la Barceloneta, el Moll de la Fusta o el Maremàgnum, propers a on es troba situat el museu.



Mostra un mapa més gran
Qui hi vagi estarà bé, i si ho vol comentar per aquí, doncs millor -i si n'envia alguna foto anirem completant l'àlbum-. Sincerament espero que gaudiu de l'exposició els qui hi aneu.
Al web d'Història hi teniu penjat el dossier de l'exposició que us pot ser útil tant per la seva claretat per repassar, com per preparar aquesta visita.

5 comentaris:

Gisela Fontelles Montero ha dit...

Después del ÍMAX, nos hemos pasado por el Museo de Historia de Cataluña para ver la exposición de las Colonias Industriales de Cataluña.

Una exposición con una buena ambientación que permite “trasladarnos” a las colonias catalanas y que nos ayuda a comprender mejor las condiciones laborales y sociales de todas las personas que vivían en ellas.
Las colonias son una fuente imprescindible para la memoria histórica de Cataluña.
Tal y como habíamos estudiado, los ríos fueron aprovechados y urbanizados. Además, el ferrocarril fue fundamental en las colonias. Familias enteras vivían y trabajaban allí, cumpliendo amplias jornadas laborales, como se puede observar en un documento. Como no podían salir, las colonias disponían de múltiples servicios como la escuela, guardería, iglesia, dispensario, tienda y habitajes, propiedad del señor que tenía como segunda residencia una torre en la colonia.
El deporte, la música (Cors de Clavé) , el cine y el teatro reunía a la población en su tiempo libre.


PD: NO ES GRATIS! (Aún así, con el carné de bibliotecas o el carné Jove, hay descuento)

Gisela Fontelles Montero ha dit...

Por cierto..una broma lo del ÍMAX.
Por si la hora de llegada fuera poco (hemos estado más de media hora esperando y luego hemos entrado en un momento..), nos han puesto la MISMA película del año pasado.
Una pérdida de tiempo y de dinero. Estoy bastante indignada.xd

Pani ha dit...

Me n'alegro que la visita hagi estat fructífera, tant com em dol l'espera de l'Imax i la repetició d'una de les pel·lícules (realment els profes hem de revisar aquesta sortida...).
Que s'hagi de pagar augmenta el valor de la visita, sens dubte -i que es porti a sobre el carnet de biblioteques indica que es fa servir habitualment...-.
Bé, sento no haver compartir amb vosaltres avui ni l'espera i la repetició (me l'he estalviat) però la moquera ha pogut més...
Bon comentari colonial...

williams ha dit...

TURI:

Justo después de salir del IMAX me dirigí junto Asier hacia el Museo de Historia de Cataluña para obervar la exposición que allí se ofrecía.

Unas pequeñas salas con mucha historia, así podría definir esta exposición. Una pequeña muestra de lo que de verdad eran las colonias industriales.
Fue interesante que se ofreciera una reconstrucción de diversos objetos de la época como: una consulta de hospital, un reloj e incluso un café de la época.

En general una interesante y entretenida exposición.

A. Abad ha dit...

Després de les vacances escric, ja que me n'havia oblidat. Tal com s'ha comentat al arribar-hi allà el Turi i jo y la Gisela & Co. ens vam assabentar de la no gratuïtat de l'exposició, cosa que indigna, ja que crec que si els museus fossin gratuïts hi asistiria més gent.
Tal com s'ha dit está molt ben feta, s'hi mostren totes les sales i un es pot ficar dins del confessionari de l'epoca, seure's al bar de la plaça o a una casa d'obrers o fins i tot sentar-te en el sofà de l'amo.

De l'Imax, a mi el que m'estranyà que l'organitzador (crec que el Paco Murillo) no es donà compte de la repetició del film ; jo apostaria per una sortida més cultural, o pels de 2n anar a les universitats, no penso en mi sino en els que venen pel darrere, per millorar les seves sortides, com la novetat d'aquest any del Refugi 307.